ПиксабейПолитическият трол е професия и то не зле платена. Известни инфлуенсъри

...
ПиксабейПолитическият трол е професия и то не зле платена. Известни инфлуенсъри
Коментари Харесай

Партиите плащат по 1200 лева заплата за политически трол и по 5000 лева за известен инфлуенсър

Пиксабей

Политическият трол е специалност и то не зле платена. Известни инфлуенсъри също вземат участие в политическата конспирация за изборите, а някои от тях даже изненадващо влязоха в листи на партии без в миналото да са давали знак, че възгледите им съответстват.

Да манипулираш хората и да изкривяваш реалността чрез мнения в мрежата или просто да си рекламно лице на дадена партия се трансформира във значима и добре платена задача. 

Партиите не пестят средствата си за тази активност. 

1200 лева за двадесетина поста дневно в обществените мрежи - такава е минималната заплата за политически трол в изискванията на предизборна акция този месец.

Оказва се, че доста от политическите партии умишлено прибягват до потреблението на сходни услуги онлайн, написа " 24 часа ".

Официално акциите им минават през обичайни и нови медии, с които партиите подписват контракти и всички те по закон са обществени. Неофициално обаче търсят и тези " сиви " източници на информация и отзиви, които също имат способността да въздействат на решения и избори.

Политическите сили заобикалят сами да купуват тролове, по тази причина избират да го вършат през организации. Цената е сред 40 и 60 лева дневно, като постоянно има и в допълнение заплащане за водачите на групи, както и за създателите на посланията, известни повече като " опорки ", описват експерти.

В борбата за вота постоянно се включват и инфлуенсъри - известни персони, които са водачи на мнение по избрани тематики. Те могат да бъдат и специалисти - лекари, инженери, когато тематиката е съответна. При тях обаче заплащането е напълно друго.

Известните получават минимум по 5000 лева месечно, с цел да популяризират нещо съответно, до момента в който специалистите, които нормално не са известни, вземат 1500-2000 лева

Продължение в 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР